Bezemer & Schubad

contact met uw vertrouwenspersoon
Header

mr. Marischka van Dijk

Ik ben juriste en MfN-Registermediator. Als mediator word ik regelmatig ingezet door Bezemer & Schubad voor het begeleiden van samenwerkingsgeschillen, verzuim- en arbeidsconflicten. Waarbij bejegeningsvraagstukken of ongewenst gedrag een rol kunnen spelen.

Aan de Universiteit van Utrecht studeerde ik Nederlands Recht in zowel de privaatrechtelijke- als strafrechtelijke richting. De advocatuur leek een logische keuze maar aangetrokken door de afwisseling en het bedrijfsleven werd het een managementtraineeship bij Aegon. Daarna ben ik jarenlang werkzaam geweest in verschillende functies, variƫrend van sales, marketing en management, bij grote banken en verzekeraars.

In de afgelopen jaren is de drang ontstaan om meer als jurist en zelfstandige aan het werk te gaan. De focus werd: conflicten oplossen en medewerkers hierin begeleiden. Het vakgebied mediation bleek de juiste keuze: conflicten beslechten met behoud van de relatie, waarbij partijen zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen oplossingen en er geen winnaars en geen verliezers zijn.

Inmiddels ben ik al weer geruime tijd werkzaam als mediator en heb ik een eigen praktijk onder de naam Mediation4People van waaruit ik samenwerk met andere collega mediators en met gespecialiseerde bedrijven die mij inzetten voor mediation. Tevens ben ik geaccrediteerd familiemediator en arbeidsmediator.

Als ambassadeur bij de Nederlands Mediatorsvereniging draag ik mediation een warm hart toe. Tevens ben ik secretaris van de Utrechtse Mediatorsvereniging waardoor ik de mogelijkheid heb het vakgebied onder de aandacht te brengen en het verder te helpen ontwikkelen.

Verder ben ik continue lerend om mijzelf als mens en mediator te blijven verdiepen en te bekwamen.