Bezemer & Schubad

contact met uw vertrouwenspersoon
Header

mr. Leonarda Telling

Voor Bezemer & Schubad word ik ingezet als MfN registermediator voor het begeleiden van samenwerkingsgeschillen in arbeidsorganisaties.

En ook voor andere opdrachten, passend bij mijn ruime ervaring met het verbeteren van samenwerking tussen medewerkers in organisaties.
Via mijn werk als mediator, team(coach) en onafhankelijk voorzitter kom ik regelmatig mensen tegen die in de klem zitten. Vaak zijn dit vastzittende conflicten. Het doel is om deze weer vlot te trekken. Mensen omschrijven mij als open, direct, analytisch, humorvol, respectvol, enthousiast en inspirerend. Humor is een fijn instrument om in te zetten.

Na als trainee en hoofd P&O-er in loondienst werkzaam te zijn geweest, startte ik in 1992 Da Vinci Consult. Als arbeidsjuriste maakte ik van daaruit op interimbasis of als adviseur kennis met diverse bedrijven en hield mij veelal bezig met vraagstukken die lagen op het snijvlak van personeel & organisatie en hun arbeidsrechtelijk context. Meer en meer ontdekte ik dat het niet alleen om het beleid en implementatie daarvan ging. Ik kreeg steeds meer oog voor de ‘zachte kant’ en het communicatieve deel.  Juist ook wat niet gezegd wordt en wel gedaan, en daarmee schade aanbrengt. Zo kwam ik in aanraking met mediation.

Dit resulteerde in een eigen mediationopleiding en School voor Mediation, waar mediationvaardigheden aan iedereen die werkzaam is of hier meer van wilt weten vanuit persoonlijke ontwikkeling, in een korte training van 9 dagen meegegeven wordt. Onmisbaar in deze drukke en complexe tijd die steeds meer van iedereen vraagt.

Het uitgangspunt is ‘met elkaar in gesprek te blijven’.
Dat is voor veel mensen belangrijk of je nu werkt, vrijwilliger bent in profit of in non-profit organisaties.

Vragen stellen is daarbij uitermate belangrijk. En dan wel authentiek en vanuit oprechte belangstelling en betrokkenheid. Vanuit die insteek kom je bij wat de ander(en) drijft en/of zorgen baart en ontdek je ruimte voor nieuwe mogelijkheden.