Bezemer & Schubad

contact met uw vertrouwenspersoon
Header

mr. Job van Luyken

Voor Bezemer & Schubad ingezet als onderzoeker bij cultuur-, meldingen- of signalen onderzoeken, voorzitter van klachtencommissies ongewenst gedrag en als mediator.

Mijn hele leven ben ik, vanuit zowel professioneel als privéoogpunt, gefascineerd hoe mensen op oneindig verschillende manieren en vanuit wisselende belangen en emoties, bewuste en weloverwogen beslissingen vanuit het hoofd maar vooral vanuit het hart nemen. En hoe men het vertrouwen in zichzelf en in de genomen beslissingen kan (her)vinden.

Meermaals ben ik in mijn loopbaan ook geconfronteerd met de kwetsbaarheid van mensen in afhankelijke posities binnen en buiten een werk-gerelateerde setting. Mijn motto: het leven is te kort en te dierbaar om gedomineerd te worden door wensen, onopgeloste conflicten, frustraties, of angst. En ik vind dat elke ongewenste inbreuk die iemand ervaart op het persoonlijke, zowel lichamelijke als geestelijke, domein moet worden aangepakt en dat de hulp en ondersteuning die hierbij nodig is voorhanden en inzetbaar moet zijn. Het is mijn ambitie om daaraan bij te dragen als mens, en in professionele zin als Mediator, Vertrouwenspersoon en Coach. Ook mijn werkzaamheden bij Bezemer & Schubad sluiten naadloos aan bij die ambitie.

Na een korte uitstap als student Geneeskunde studeerde ik Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen waarna ik belandde in de financiële wereld van de internationale grootbanken. Daar heb ik meerdere leidinggevende en eindverantwoordelijke posities uitgeoefend en later ook verschillende posities vervuld in de medezeggenschap. Op enig moment heb ik besloten mijn passie en mijn eigen pad te volgen. Mijn werk voor Bezemer & Schubad combineer ik met mijn rol als Ombudsfunctionaris Personeel bij de TU-Delft en met een eigen coaching- en arbeidsmediation praktijk. Daarnaast ben als vrijwilliger werkzaam als Buurtbemiddelaar bij Versa Welzijn in de regio ’t Gooi.

Ik probeer in mijn werk de zaken terug te brengen tot de essentie om van daaruit een constructief gesprek aan te gaan. Humor en soms een lichte provocatie, maar altijd met respect voor de persoon en de ernst van de situatie, helpen daarbij.