Bezemer & Schubad

contact met uw vertrouwenspersoon
Header

Alice Vlottes

Vanuit Bureau Bezemer & Schubad ben ik als externe vertrouwenspersoon aangesteld bij een aantal arbeidsorganisaties.

In mijn werk als arbeids- en organisatiepsycholoog staat voor mij de mens in de organisatie centraal; de wisselwerking tussen de mens en de organisatie levert elke keer weer fascinerende verschijnselen op. Sociale veiligheid is zo’n aspect daarvan. Vanuit verschillende invalshoeken heb ik mij hiermee bezig gehouden; ik heb trainingen gegeven over sociale veiligheid, met name pesten en digitaal pesten, aangevuld met het doen van onderzoek naar de beleving van veiligheid op scholen. Door de trainingen die ik heb gegeven heb ik ervaring met het bespreekbaar maken van taboes en beladen thema’s. Uitgangspunt bij mijn training was dat medewerkers leren kijken naar eigen gedrag en zich bewust worden van hun eigen waarden en normen. Het bespreken van de cultuur in een team is daarbij een onmisbaar onderdeel, evenals het komen tot gemeenschappelijke afspraken.

Als projectleider van Pestweb (site en hulplijn tegen pesten) heb ik vele vragen van ouders en docenten beantwoord en geadviseerd hoe om te gaan met pesten en sociaal onveilige situaties.

Verder heb ik een NMI mediation (nu MfN) opleiding gevolgd . Deze mediation vaardigheden zet ik met succes in bij conflicten, zodat mensen weer met elkaar on speaking terms komen en goede afspraken met elkaar kunnen maken.

Ik heb als docent vele jaren met veel plezier voor de klas gestaan. Daarnaast ben vertrouwenspersoon op een Hogeschool geweest. Naast mijn werk als adviseur/vertrouwenspersoon werk ik bij een gezondheidscentrum als coach/psycholoog.