Bezemer & Schubad

contact met uw vertrouwenspersoon
Header

De vertrouwenspersoon en mediation

De rol, verantwoordelijkheden en taken van de vertrouwenspersoon bij mediation

Verdiepingscursus vertrouwenspersonen

Inhoud
Mediation is een krachtig instrument om conflicten op te lossen. Ook als het gaat om conflicten vanwege ongewenste omgangsvormen. Vertrouwenspersonen zijn in de regel niet zelf mediator maar verwijzer.

In deze praktische cursus brengen wij allereerst het mediationproces in beeld, vanaf het eerste begin tot aan de vaststellingsovereenkomst. Om vervolgens te focussen op de vraag wanneer mediation na conflicten vanwege ongewenste omgangsvormen nog wel een optie is en wanneer niet (meer). De rol van de vertrouwenspersoon bij het benaderen van de andere partij, bij het benaderen van de mediator (en hoe de vertrouwenspersoon dat doet) en tijdens de mediation komen (uiteraard) eveneens uitgebreid aan de orde.

Deze verdiepingscursus voor vertrouwenspersonen gaat vooral over de vraag: hoe u kunt beoordelen of een conflictsituatie voor mediation in aanmerking komt en hoe kunt u vervolgens verwijzen.

Wie nemen deel?
Vertrouwenspersonen die onze opleiding vertrouwenspersoon volgden, anderszins (een) cursus(sen) hebben gevolgd, of zich op een andere wijze de relevante basiskennis hebben eigen gemaakt.

Accreditatie
Na afloop ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.
Deze cursus is door de LVV geaccrediteerd voor één dagdeel onder registratienummer VP-0189.

Aantal deelnemers
Minimaal 8 en maximaal 16 personen

Docenten
mr. Leonarda Telling, MfN Registermediator & directeur School voor Mediation