Bezemer & Schubad

contact met uw vertrouwenspersoon
Header

7 januari 2024

Verdiepingscursus seksuele intimidatie voor vertrouwenspersonen

Als vertrouwenspersoon zit je tegenover een medewerker die een melding doet van seksuele intimidatie. Om de casus beter te begrijpen vind je dat je het over seksualiteit moet hebben maar doet dit niet. Je voelt je ongemakkelijk en rationaliseert dit lastige onderwerp weg door te denken dat het vragen naar seksualiteit voor deze melder niet relevant is.

Herken jij je als vertrouwenspersoon hierin? Of wil je hier meer over weten om bij dit soort meldingen beter beslagen ten ijs te komen?

De melder wordt tevens gehinderd door gêne en schaamte, vindt het moeilijk om het probleem te verwoorden en is bang voor een moreel oordeel van de vertrouwenspersoon   èn om niet geloofd te worden.

In Seks!, dat spreekt vanzelf? helpt seksuoloog Hanneke Termeer je op weg om seksualiteit bespreekbaar te maken en vergroot je je kennis over vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en de motieven die daaraan ten grondslag liggen.

Deze cursus wordt in het voorjaar (maart) van 2024 gegeven en staat binnenkort open voor inschrijven op onze cursuspagina.

Wil je alvast een vrijblijvende voorinschrijving doen? Stuur dan een berichtje met jouw contactgegevens naar info@bezemer-schubad.nl onder vermelding van ”voorinschrijven Seks!, dat spreekt vanzelf?”.