Bezemer & Schubad

contact met uw vertrouwenspersoon
Header

20 januari 2020

Nieuwe verdiepingscursus voor vertrouwenspersonen! De rol, verantwoordelijkheden en taken van de vertrouwenspersoon bij mediation

Mediation is een krachtig instrument om conflicten op te lossen. Ook als het gaat om conflicten vanwege ongewenste omgangsvormen. Vertrouwenspersonen zijn in de regel niet zelf mediator, maar verwijzer.
In deze praktische cursus brengen wij allereerst het mediationproces in beeld, vanaf het eerste begin tot aan de vaststellingsovereenkomst. Om vervolgens te focussen op de vraag wanneer mediation na conflicten vanwege ongewenste omgangsvormen nog wel een optie is en wanneer niet (meer). De rol van de vertrouwenspersoon bij het benaderen van de andere partij, bij het benaderen van de mediator (en hoe de vertrouwenspersoon dat doet) en tijdens de mediation komen (uiteraard) eveneens uitgebreid aan de orde.

Deze verdiepingscursus voor vertrouwenspersonen gaat vooral over de vraag: hoe u kunt beoordelen of een conflictsituatie voor mediation in aanmerking komt en hoe kunt u vervolgens verwijzen.

Hierbij de link voor meer informatie over de cursus: De vertrouwenspersoon en mediation